Zelf kunst maken

Kunst is een breed begrip. De één vind schilderijen kunst, de ander vind zelfgemaakte dingen al kunst. De dikke van Dale verwoord het mooi: “het vermogen om schoonheid te scheppen en esthetisch genot op te wekken”. Maar ook het woord schoonheid is een groot begrip. Je kunt het een mening noemen, wat de een kunst vind, hoeft voor de ander geen kunst te zijn.

Dit kan wellicht verschillen per leeftijdscategorie. Voor diegene die zelfgemaakte creatieve dingen ook kunst vindt, wij hebben een kort lijstje gemaakt waarin je je creativiteit goed kwijt kunt:

1. Maak zelf sieraden. Op die manier bezit je sieraden die je ontzettend mooi vind, tegen een relatief lage prijs.
2. Bewerk je iPhone 4 oplader met glitters of stickers.
3. Beplak je schoenen met studs of spikes.
4. Naai zelf een make-up tasje in elkaar.
5. Maak een schilderij door al je gevoelens van dat moment erin te verwerken.
6. Knutsel van steigerhout een leuk nachtkastje in elkaar.
7. Bechilder een effen kleurige lampenkap.

Er zijn duizende dingen te bedenken die je zelf kunt doen en die voor jou “schoonheid scheppen” zoals de dikke van Dale kust al eerder beschreef.

Bedenk maar eens wat jij wel eens anders zou willen zien in je huis. Een grote saaie witte muur? Beschilder hem. De rommelige la? Maak er een vakkenbak voor. Alle afstandsbedieningen op tafel wordt een rommel? Naai een zak die over de bankleuning kan waar ze inpassen.

Dit gaat alleen nog maar over praktische dingen. Kunst is binnen handbereik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>